Buss från och till Rom

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

Hälsa och säkerhet

Skydda dig själv och andra när du reser med oss.
Läs mer

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Rom

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det finns olika sätt att ta sig till Rom men att resa med buss har många fördelar. Genom att resa med FlixBus kan du spara pengar på resekostnaden tack vare våra prisvärda bussbiljetter, dessutom gör du ett klimatsmart val genom att resa kollektivt!
Det är enkelt att köpa bussbiljett till Rom med FlixBus: Köp din biljett på vår hemsida genom att välja avgång- och ankomstort och önskat datum för avfärd. Du kan även fynda billiga bussbiljetter genom att ladda ner FlixBus-appen gratis, därmed har du också din biljett nära till hands.
Det finns 4 busshållplatser i Rom. Det finns Rome Anagnina, Rome Termini, Rome Piazza Indipendenza, Rome Tiburtina Bus station hållplatser och du hittar dem på kartan här på sidan.
Att resa med buss är ett av de smidigaste sätten att resa och med FlixBus reser du billigt till Rom! Beroende på var du reser ifrån, biljetter till Rom kostar i genomsnitt 69,00 kr, men om du bokar i förväg eller under veckan kan du få biljetter med FlixBus tillRom från 39,00 kr!
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för att åka tillRom! Om du har en e-biljett visar du bara upp QR-koden som finns i mejlet eller på PDF-biljetten. Om du bokade din biljett i FlixBus-appen, hittar du din biljett i biljettavsnittet. Du behöver inte skriva ut biljetten, visa upp biljetten med QR-koden för föraren för att checka in och gå ombord på bussen. Luta dig tillbaka och ha en trevlig resa.
Du kan reservera sittplats på resan till Rom under bokningsprocessen. I mån av tillgänglighet kan du välja bland olika sittplatskategorier, t ex panorama - för en bättre sikt under din resa, bordsplats - för mer komfort samt sängplats - perfekt för en avkopplande resa. Kolla in vår prislista för platsreservation för mer information.
Vi erbjuder olika säkra betalningsmetoder. Du kan t ex betala med kort, Swish, Apple/Google Pay, Paypal och mer. När du går vidare till betalningssidan ser du de olika alternativen du kan välja mellan. Om problem med betalningen uppstår, kolla in vår hjälpsida om betalningar. Du kan också köpa din biljett ombord eller hos ett biljettombud.
Boka din bussbiljett till Rom från så lite som 39,00 kr. Din biljett köper du enklast på hemsidan eller i appen. Boka i tid för att få bästa pris!

Saker att göra i Rom

Allmän information om Rom

Rom är känt inte bara som Italiens huvudstad utan också för sin fantastiska arkitektur, som du kan beundra vid flera torg, monument och byggnader. Den ”eviga staden”, som den kallas sedan Antiken, var från början begränsad till de berömda sju kullarna, men har med tiden vuxit till en metropol med över tre miljoner invånare. Att räkna upp alla skäl till att resa med fjärrbuss till Rom är nästan en omöjlig uppgift, men ett viktig anledning är förstås stadens betydande historiska roll. Än i dag kan man tydligt se resterna av de olika historiska epokerna när man promenerar genom de många smala gatorna och gränderna i staden. Förutom ruinerna från det berömda romerska riket har de mest inflytelserika konstnärerna under renässansen, såsom Michelangelo och Raphael, efterlämnat sina mästerverk till eftervärlden, att beskåda och förundras över.

Sevärdheter i Rom

En resa till Rom är inte komplett utan att besök vid Colosseum. Den närmare 2000 år gamla byggnaden är världens största amfiteater och fungerar som en symbol för staden- Den finns också avbildad på det italienska 5-centsmyntet. När fjärrbussen anländer till stationen Roma Tiburtina och ditt bagage har kommit upp på rummet kan du ge dig ut på en första rundtur. Även om det inte direkt råder brist på intressanta platser i Rom, får du förstås inte missa Forum Romanum, Pantheon och Cirkus Maximus. En populär turistattraktion är Fontana di Trevi framför Palazzo Poli. Det beror inte bara på kultfilmen La Dolce Vita, utan även på att det anses ge tur att kasta ett mynt över axeln i fontänen. Uppskattningsvis hamnar över en miljon euro i fontänen varje år. Alla som uppskattar konst kommer förr eller senare att ta sig till Sixtinska kapellet i Vatikanmuseerna under sin fjärrbussresa. Den 520 kvadratmeter stora takmålningen av Michelangelo riskerar att ge dig stel nacke, men det är den verkligen värd. Målningen lockar stora folkmassor, speciellt på sommaren. Om du inte gillar långa köer och trängsel är det bäst att förlägga bussresan till vintersäsongen, eller åtminstone att köpa biljetter i förväg online.

Rom : Kultur och historia

Enligt legenden grundades Rom år 753 f.Kr. av tvillingbröderna Romulus och Remus, och kallades för Caput Mundi, ”världens huvudstad”, under det romerska riket eftersom den var huvudstad i den då kända världen. Under Konstantin den stores regeringstid spreds kristendomen snabbt över det romerska riket, och från högmedeltiden blev Rom till sist den viktigaste platsen för pilgrimsfärder och ett centrum för kristenheten. Särskilt under renässansen och barocken uppfördes många kyrkor, basilikor och platser som fortfarande är typiska för Roms historiska centrum under inflytande av kyrkan och påven.

Nattliv i Rom

Som en förberedelse på en lång natt av festande i den eviga staden du bör göra detsamma lokalbefolkningen och inleda kvällen med en rejäl middag på restaurang. Under dagtid är Campo dei Fiori en välfrekventerad marknadsplats med blommor och färska livsmedel, och på natten hör detta också till stadens livligaste kvarter. Restauranger, vinutskänkningsställen, barer och klubbar kantar gatorna och även teatrar och biografer finns bara en kort bit bort. San Lorenzo är universitetskvarteret i Rom, och det finns ett stort utbud av barer, klubbar, kabaréer och burleskshower i denna stadsdel.

Bussar till Rom

Hitta de billigaste bussresorna till Rom

För billiga biljetter till Rom finns inget bättre sätt att resa än med FlixBus. Det finns 383 resmål i Italy och du kan även resa till många andra länder. Så oavsett var du reser ifrån, kan du ta dig till Rom. Det är bus(s)enkelt att köpa bussbiljett till Rom med FlixBus. Biljetter till Rom startar från 39,00 kr men lågprisbiljetterna är begränsade! Se till att alltid boka din biljett i god tid och välja mindre populära restider om möjligt. Glöm inte att ladda ner FlixBus-appen för att kunna fynda bästa priserna, hantera din bokning och få reseuppdateringar i realtid. Med appen reser du lättare, all information på samma ställe och inget papperstrassel: visa upp biljetten för föraren, sätt dig på din plats och luta dig tillbaka.

Därför är FlixBus till Rom ett bra val

Res till Rom med FlixBus, det blir inte enklare än så! Med 249 förbindelser med buss till Rom, kan du resa från både när och fjärran. Oavsett var du reser ifrån, är det enkelt att boka din resa till Rom. Boka din biljett hos våra biljettombud, ombord på bussen, på hemsidan eller i FlixBus-appen. Du kan välja din önskade betalningsmetod, t ex kort, Swish, Paypal eller Apple/Google Pay. Dessutom när du reser till Rom med FlixBus gör du ett klimatsmart val. Vi har som mål att bli 100 % klimatneutrala i framtiden och du kan hjälpa oss att uppnå det genom att klimatkompensera för dina koldioxidutsläpp när du bokar din biljett.

Ombordtjänster

Är du redo att boka din resa till Rom? Glöm inte att reservera din sittplats i förväg för att få den bästa reseupplevelsen! Beroende på vad som finns tillgängligt på just din resa, kan du välja mellan kategorierna Classic, Bordsplats, Panorama eller boka en extraplats bredvid för mer utrymme. Vi erbjuder också generöst med bagageplats, varje resenär får ta med ett handbagage och en resväska som ingår i biljetten. Sist men inte minst, luta dig tillbaka och koppla upp dig på vårt gratis Wi-Fi. Nä du behöver ladda din enhet har du uttag vid din plats och när nöden kallar finns toalett ombord.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet