Buss från och till Rom

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Rom

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Rom Anagnina

Rom Piazza Indipendenza

Rom Termini

Rom Tiburtina busstation

Tillbaka till alla destinationer

Välj mellan över 2 500 resmål i 37 länder.

Utforska kartan
Rom: Snabbinfo
Städer med direkta förbindelser

201

Antal busshållplatser

4

Land

Italien

Klimatsmart resande?

Ja

Saker att göra i Rom

Allmän information om Rom

Rom är känt inte bara som Italiens huvudstad utan också för sin fantastiska arkitektur, som du kan beundra vid flera torg, monument och byggnader. Den ”eviga staden”, som den kallas sedan Antiken, var från början begränsad till de berömda sju kullarna, men har med tiden vuxit till en metropol med över tre miljoner invånare. Att räkna upp alla skäl till att resa med fjärrbuss till Rom är nästan en omöjlig uppgift, men ett viktig anledning är förstås stadens betydande historiska roll. Än i dag kan man tydligt se resterna av de olika historiska epokerna när man promenerar genom de många smala gatorna och gränderna i staden. Förutom ruinerna från det berömda romerska riket har de mest inflytelserika konstnärerna under renässansen, såsom Michelangelo och Raphael, efterlämnat sina mästerverk till eftervärlden, att beskåda och förundras över.

Sevärdheter i Rom

En resa till Rom är inte komplett utan att besök vid Colosseum. Den närmare 2000 år gamla byggnaden är världens största amfiteater och fungerar som en symbol för staden- Den finns också avbildad på det italienska 5-centsmyntet. När fjärrbussen anländer till stationen Roma Tiburtina och ditt bagage har kommit upp på rummet kan du ge dig ut på en första rundtur. Även om det inte direkt råder brist på intressanta platser i Rom, får du förstås inte missa Forum Romanum, Pantheon och Cirkus Maximus. En populär turistattraktion är Fontana di Trevi framför Palazzo Poli. Det beror inte bara på kultfilmen La Dolce Vita, utan även på att det anses ge tur att kasta ett mynt över axeln i fontänen. Uppskattningsvis hamnar över en miljon euro i fontänen varje år. Alla som uppskattar konst kommer förr eller senare att ta sig till Sixtinska kapellet i Vatikanmuseerna under sin fjärrbussresa. Den 520 kvadratmeter stora takmålningen av Michelangelo riskerar att ge dig stel nacke, men det är den verkligen värd. Målningen lockar stora folkmassor, speciellt på sommaren. Om du inte gillar långa köer och trängsel är det bäst att förlägga bussresan till vintersäsongen, eller åtminstone att köpa biljetter i förväg online.

Rom : Kultur och historia

Enligt legenden grundades Rom år 753 f.Kr. av tvillingbröderna Romulus och Remus, och kallades för Caput Mundi, ”världens huvudstad”, under det romerska riket eftersom den var huvudstad i den då kända världen. Under Konstantin den stores regeringstid spreds kristendomen snabbt över det romerska riket, och från högmedeltiden blev Rom till sist den viktigaste platsen för pilgrimsfärder och ett centrum för kristenheten. Särskilt under renässansen och barocken uppfördes många kyrkor, basilikor och platser som fortfarande är typiska för Roms historiska centrum under inflytande av kyrkan och påven.

Nattliv i Rom

Som en förberedelse på en lång natt av festande i den eviga staden du bör göra detsamma lokalbefolkningen och inleda kvällen med en rejäl middag på restaurang. Under dagtid är Campo dei Fiori en välfrekventerad marknadsplats med blommor och färska livsmedel, och på natten hör detta också till stadens livligaste kvarter. Restauranger, vinutskänkningsställen, barer och klubbar kantar gatorna och även teatrar och biografer finns bara en kort bit bort. San Lorenzo är universitetskvarteret i Rom, och det finns ett stort utbud av barer, klubbar, kabaréer och burleskshower i denna stadsdel.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet