Buss till Wien

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

20% rabatt

Upptäck vår nya rabatt för studenter, seniorer och ungdomar 25 år eller yngre. 20% rabatt på alla resor inom Sverige, på både buss- och tågresor.
Läs mer

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Wien

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det finns olika sätt att ta sig till Wien men att resa med buss har många fördelar. Genom att resa med FlixBus kan du spara pengar på resekostnaden tack vare våra prisvärda bussbiljetter, dessutom gör du ett klimatsmart val genom att resa kollektivt!
Det är enkelt att köpa bussbiljett till Wien med FlixBus: Köp din biljett på vår hemsida genom att välja avgång- och ankomstort och önskat datum för avfärd. Du kan även fynda billiga bussbiljetter genom att ladda ner FlixBus-appen gratis, därmed har du också din biljett nära till hands.
Det finns 5 busshållplatser i Wien. Det finns Vienna West Station (Felberstraße), Vienna Matzleinsdorferplatz (Triester Straße), Vienna Central Station, Vienna Erdberg (Busterminal VIB), Vienna (Karlsplatz) hållplatser och du hittar dem på kartan här på sidan.
Att resa med buss är ett av de smidigaste sätten att resa och med FlixBus reser du billigt till Wien! Beroende på var du reser ifrån, kan du få biljetter med FlixBus tillWien från 69,00 kr!
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för att åka tillWien! Om du har en e-biljett visar du bara upp QR-koden som finns i mejlet eller på PDF-biljetten. Om du bokade din biljett i FlixBus-appen, hittar du din biljett i biljettavsnittet. Du behöver inte skriva ut biljetten, visa upp biljetten med QR-koden för föraren för att checka in och gå ombord på bussen. Luta dig tillbaka och ha en trevlig resa.
Du kan reservera sittplats på resan till Wien under bokningsprocessen. I mån av tillgänglighet kan du välja bland olika sittplatskategorier, t ex panorama - för en bättre sikt under din resa, bordsplats - för mer komfort samt sängplats - perfekt för en avkopplande resa. Kolla in vår prislista för platsreservation för mer information.
Vi erbjuder olika säkra betalningsmetoder. Du kan t ex betala med kort, Swish, Apple/Google Pay, Paypal och mer. När du går vidare till betalningssidan ser du de olika alternativen du kan välja mellan. Om problem med betalningen uppstår, kolla in vår hjälpsida om betalningar. Du kan också köpa din biljett ombord eller hos ett biljettombud.
Boka din bussbiljett till Wien från så lite som 69,00 kr. Din biljett köper du enklast på hemsidan eller i appen. Boka i tid för att få bästa pris!

Saker att göra i Wien

Allmän information om Wien

Wien, en vacker stad belägen vid floden Danube, erbjuder en blandning av kosmopolitisk och nostalgisk flair. När din buss anländer till Wien ska du börja med att avnjuta en kaffe och en kaka på ett av de traditionella caféerna, och förbereda dig inför en omfattande sightseeing i staden. Om du bestämmer dig för att shoppa loss när du befinner dig i Wien, något vi verkligen rekommenderar, kommer du genast att lägga märke till Wiens två sidor: den trendiga och den traditionella. En av Wiens mest berömda platser är Hofberg av Stephansdom. Från detta södra torn har du möjlighet att få en makalös utsikt över Wien med omnejd.

Sevärdheter i Wien

Ett absolut måste om du bestämmer dig för att ta bussen till Wien är ett besök på Belvedere och Schoenbrunn-palatsen, två av de vackraste barocka slotten i Europa. Schoenbrunn-palatsets interiör är rikt utsmyckad och förmedlar bilden av Kaiser-familjens lyxiga leverne de senaste århundradena. I den stora slottsparken finns det imponerande fontäner, konstgjorda romerska ruiner och världens äldsta zoo, Schoenbrunn Zoo. Wiens spanska ridskola har sina rötter flera hundra år tillbaka i tiden, och kommer definitivt att göra din bussresa till Wien värd att minnas. Varje morgon kan du i Hofberg se lipizzanerhästarna träna och kan följa den otroliga konstnärsformen.

Wien : Kultur och historia

Om du tar bussen till Wien ska du delta i minst en av alla stadens kulturella aktiviteter under din vistelse. Först och främst har vi Wiens statsopera som erbjuder ett brett urval av berömda operor, balettföreställningar och konserter, men om inte annat ska du göra ett stopp där bara för att titta på byggnadens imponerande arkitektur. Kända kompositörer som Mozart och Brahms tillbringade många år vid denna institution. Burgtheater mittemot stadshallen är en av de största och mest anrika tysktalande teatrarna. Stadens oräkneliga museer ger inte bara en inblick i liv och personlighet

Nattliv i Wien

Om du vill uppleva något unikt när din buss tar med dig till din slutdestination har du möjlighet att besöka massor av olika och trendiga klubbar som öppnade på 1990-talet. Das Flex är en av Wiens största och mest berömda klubbar och är dart perfekta stället om du vill dansa hela natten lång. Det finns även något för alla nattsuddare som föredrar att parkera sig i en bar eller en lounge med den perfekta atmosfären. Sommartid är det mest populära trance- och discoområdet i Wien Museumsquartier där du kan beska berömda Café Leopold.

Bussar till Wien

Hitta de billigaste bussresorna till Wien

För billiga biljetter till Wien finns inget bättre sätt att resa än med FlixBus. Det finns 32 resmål i Austria och du kan även resa till många andra länder. Så oavsett var du reser ifrån, kan du ta dig till Wien. Det är bus(s)enkelt att köpa bussbiljett till Wien med FlixBus. Biljetter till Wien startar från 69,00 kr men lågprisbiljetterna är begränsade! Se till att alltid boka din biljett i god tid och välja mindre populära restider om möjligt. Glöm inte att ladda ner FlixBus-appen för att kunna fynda bästa priserna, hantera din bokning och få reseuppdateringar i realtid. Med appen reser du lättare, all information på samma ställe och inget papperstrassel: visa upp biljetten för föraren, sätt dig på din plats och luta dig tillbaka.

Därför är FlixBus till Wien ett bra val

Res till Wien med FlixBus, det blir inte enklare än så! Med 238 förbindelser med buss till Wien, kan du resa från både när och fjärran. Oavsett var du reser ifrån, är det enkelt att boka din resa till Wien. Boka din biljett hos våra biljettombud, ombord på bussen, på hemsidan eller i FlixBus-appen. Du kan välja din önskade betalningsmetod, t ex kort, Swish, Paypal eller Apple/Google Pay. Dessutom när du reser till Wien med FlixBus gör du ett klimatsmart val. Vi har som mål att bli 100 % klimatneutrala i framtiden och du kan hjälpa oss att uppnå det genom att klimatkompensera för dina koldioxidutsläpp när du bokar din biljett.

Ombordtjänster

Är du redo att boka din resa till Wien? Glöm inte att reservera din sittplats i förväg för att få den bästa reseupplevelsen! Beroende på vad som finns tillgängligt på just din resa, kan du välja mellan kategorierna Classic, Bordsplats, Panorama eller boka en extraplats bredvid för mer utrymme. Vi erbjuder också generöst med bagageplats, varje resenär får ta med ett handbagage och en resväska som ingår i biljetten. Sist men inte minst, luta dig tillbaka och koppla upp dig på vårt gratis Wi-Fi. Nä du behöver ladda din enhet har du uttag vid din plats och när nöden kallar finns toalett ombord.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet