Buss från och till Wien

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Wien

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Saker att göra i Wien

Allmän information om Wien

Wien, en vacker stad belägen vid floden Danube, erbjuder en blandning av kosmopolitisk och nostalgisk flair. När din buss anländer till Wien ska du börja med att avnjuta en kaffe och en kaka på ett av de traditionella caféerna, och förbereda dig inför en omfattande sightseeing i staden. Om du bestämmer dig för att shoppa loss när du befinner dig i Wien, något vi verkligen rekommenderar, kommer du genast att lägga märke till Wiens två sidor: den trendiga och den traditionella. En av Wiens mest berömda platser är Hofberg av Stephansdom. Från detta södra torn har du möjlighet att få en makalös utsikt över Wien med omnejd.

Sevärdheter i Wien

Ett absolut måste om du bestämmer dig för att ta bussen till Wien är ett besök på Belvedere och Schoenbrunn-palatsen, två av de vackraste barocka slotten i Europa. Schoenbrunn-palatsets interiör är rikt utsmyckad och förmedlar bilden av Kaiser-familjens lyxiga leverne de senaste århundradena. I den stora slottsparken finns det imponerande fontäner, konstgjorda romerska ruiner och världens äldsta zoo, Schoenbrunn Zoo. Wiens spanska ridskola har sina rötter flera hundra år tillbaka i tiden, och kommer definitivt att göra din bussresa till Wien värd att minnas. Varje morgon kan du i Hofberg se lipizzanerhästarna träna och kan följa den otroliga konstnärsformen.

Wien : Kultur och historia

Om du tar bussen till Wien ska du delta i minst en av alla stadens kulturella aktiviteter under din vistelse. Först och främst har vi Wiens statsopera som erbjuder ett brett urval av berömda operor, balettföreställningar och konserter, men om inte annat ska du göra ett stopp där bara för att titta på byggnadens imponerande arkitektur. Kända kompositörer som Mozart och Brahms tillbringade många år vid denna institution. Burgtheater mittemot stadshallen är en av de största och mest anrika tysktalande teatrarna. Stadens oräkneliga museer ger inte bara en inblick i liv och personlighet

Nattliv i Wien

Om du vill uppleva något unikt när din buss tar med dig till din slutdestination har du möjlighet att besöka massor av olika och trendiga klubbar som öppnade på 1990-talet. Das Flex är en av Wiens största och mest berömda klubbar och är dart perfekta stället om du vill dansa hela natten lång. Det finns även något för alla nattsuddare som föredrar att parkera sig i en bar eller en lounge med den perfekta atmosfären. Sommartid är det mest populära trance- och discoområdet i Wien Museumsquartier där du kan beska berömda Café Leopold.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet