Buss till Wien

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

20% rabatt

Upptäck vår rabatt för studenter, seniorer och ungdomar 25 år eller yngre. Upp till 20% rabatt på alla resor inom Sverige.
Läs mer

FlixBus Airport Shuttles är här!

Boka din resa med vår shuttle buss mellan Arlanda flygplats till Stockholm, Örebro eller Västerås.
Läs mer

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Wien

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för din resa till Wien. Visa upp din digitala biljett för chauffören vid ombordstigning, antingen QR-koden från bekräftelsen på mail eller din appbiljett.
Vi erbjuder flera olika betalningsmetoder när du köper din biljett till Wien; kortbetalning, Swish, PayPal och Google/Apple Pay. N/A Om problem skulle uppstå vid betalning hänvisar vi till vår hjälpsida för betalning.
Det är enkelt att resa med din cykel till Wien med FlixBus! De flesta av våra bussar är utrustade med cykelhållare baktill, alternativt särskilda skydd i bagageutrymmet för att säkerställa att din cykel transporteras säkert under resan. För mer detaljer kring cykeltransport, kolla in vår guide här. Du hittar också priser för cykeltransport här.
Beroende på din avgångsplats brukar biljetter till Wien ligga omkring 119,00 kr. Boka i god tid eller välj att resa på vardagar till Wien för att hitta biljettpriser från 79,00 kr med FlixBus. Det är både bekvämt och smidigt att resa med buss och med FlixBus hittar du billiga alternativ till Wien.
Det finns 7 busshållplatser i Wien. Du hittar deras position på kartan här på sidan.
Det är enkelt och smidigt att köpa bussbiljett till Wien med FlixBus. Boka online på vår hemsida eller i FlixBus-appen för smidig biljettbokning och hantering.
Upplev komfort ombord våra bussar till Wien med bekvämligheter som extra benutrymme, laddningsuttag vid din plats, toalett och gratis Wi-Fi.
FlixBus säkerställer tillgängligheten för samtliga passagerare som reser till Wien, inklusive personer med nedsatt rörlighet, assistansdjur och gravida. Läs mer om våra tjänster och faciliteter för passagerare med nedsatt rörlighet här.
Resenärer under 15 år får rabatterat biljettpris när de reser till Wien. Vi räknar ut det bästa priset av tillgängliga priser och rabatter. Läs mer här om vår policy för resor med barn. Barnvagnar får medtas kostnadsfritt vid förbokning.
Du behöver inte oroa dig för att behöva packa lätt när du reser till Wien med FlixBus! I din biljett ingår ett handbagage och en stor resväska. Extra bagage eller specialbagage är också möjligt att boka, läs mer om det här.

Saker att göra i Wien

Allmän information om Wien

Wien, en vacker stad belägen vid floden Danube, erbjuder en blandning av kosmopolitisk och nostalgisk flair. När din buss anländer till Wien ska du börja med att avnjuta en kaffe och en kaka på ett av de traditionella caféerna, och förbereda dig inför en omfattande sightseeing i staden. Om du bestämmer dig för att shoppa loss när du befinner dig i Wien, något vi verkligen rekommenderar, kommer du genast att lägga märke till Wiens två sidor: den trendiga och den traditionella. En av Wiens mest berömda platser är Hofberg av Stephansdom. Från detta södra torn har du möjlighet att få en makalös utsikt över Wien med omnejd.

Sevärdheter i Wien

Ett absolut måste om du bestämmer dig för att ta bussen till Wien är ett besök på Belvedere och Schoenbrunn-palatsen, två av de vackraste barocka slotten i Europa. Schoenbrunn-palatsets interiör är rikt utsmyckad och förmedlar bilden av Kaiser-familjens lyxiga leverne de senaste århundradena. I den stora slottsparken finns det imponerande fontäner, konstgjorda romerska ruiner och världens äldsta zoo, Schoenbrunn Zoo. Wiens spanska ridskola har sina rötter flera hundra år tillbaka i tiden, och kommer definitivt att göra din bussresa till Wien värd att minnas. Varje morgon kan du i Hofberg se lipizzanerhästarna träna och kan följa den otroliga konstnärsformen.

Wien : Kultur och historia

Om du tar bussen till Wien ska du delta i minst en av alla stadens kulturella aktiviteter under din vistelse. Först och främst har vi Wiens statsopera som erbjuder ett brett urval av berömda operor, balettföreställningar och konserter, men om inte annat ska du göra ett stopp där bara för att titta på byggnadens imponerande arkitektur. Kända kompositörer som Mozart och Brahms tillbringade många år vid denna institution. Burgtheater mittemot stadshallen är en av de största och mest anrika tysktalande teatrarna. Stadens oräkneliga museer ger inte bara en inblick i liv och personlighet

Nattliv i Wien

Om du vill uppleva något unikt när din buss tar med dig till din slutdestination har du möjlighet att besöka massor av olika och trendiga klubbar som öppnade på 1990-talet. Das Flex är en av Wiens största och mest berömda klubbar och är dart perfekta stället om du vill dansa hela natten lång. Det finns även något för alla nattsuddare som föredrar att parkera sig i en bar eller en lounge med den perfekta atmosfären. Sommartid är det mest populära trance- och discoområdet i Wien Museumsquartier där du kan beska berömda Café Leopold.

Upptäck resemöjligheter för Wien

Upptäck prisvärda bussresor till och från Wien

Är du på jakt efter budgetvänliga resor med buss till och från Wien? Då har du hittat helt rätt! Hitta förbindelser från Wien med biljetter från endast 79,00 kr. Planera i tid för att spara mer. Det finns 5 hållplatser utspridda i Wien för att underlätta starten på ditt reseäventyr. Upptäck Wien via våra olika hållplatser – det finns 5 hållplatser i Wien som du enkelt kommer åt . Du har möjligheten att resa från 268 olika städer. Ta dig en titt på FlixBus linjenät för att hitta fler förbindelser nära dig!

Varför välja att resa med FlixBus till och från Wien?

FlixBus ger dig en oslagbar kombination av prisvärda och bekväma resor till och från Wien. Res bekvämt med gratis Wi-Fi och laddningsuttag vid din plats. Du kan dessutom uppgradera din reseupplevelse genom att reservera önskad sittplats under bokningen. I din biljett ingår både ett handbagage och en stor resväska. Jämfört med att åka bil eller flyga är kollektivt resande med buss faktiskt ett av de klimatsmartaste sätten att resa på. Du har även möjlighet att bidra till din miljöpåverkan genom att klimatkompensera din resa med FlixBus!

Boka din bussbiljett från Wien

Det är bus(s)enkelt att köpa biljett med FlixBus. Du kan välja att boka din biljett online eller i FlixBus-appen med några få klick. Du erbjuds flera olika betalningsmetoder: kort, Swish, PayPal, Google Pay och Apple Pay. N/A.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet