Buss från och till Milano

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Milano

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Saker att göra i Milano

Allmän information om Milano

Milano är huvudstad i den norditalienska regionen Lombardiet och en av landets viktigaste industristäder. Någon som gör staden extra attraktiv är blandningen av det moderna och historiska, som förutom fjärrbussresenärer även drar till sig formgivare och konstnärer från hela världen. På grund av stadens förflutna som ett rikt finansiellt och ekonomiskt centrum finns här fortfarande huvudkontor för flera stora banker, den italienska börsen och de mest kända mediekoncernerna. Efter ankomsten med fjärrbuss till Milano kan du bekvämt nå centrum med tunnelbanan och börja utforska metropolen.

Sevärdheter i Milano

Som första stopp på din sightseeingresa med fjärrbuss i Milano rekommenderar vi Milanos domkyrka, symbolen för staden som är svår att missa. Från takterrassen har du en fantastisk utsikt över hela staden. Alldeles intill katedralen finns Piazza del Duomo, omgivet av vackra byggnader, exempelvis Palazzo dell’Arengario som i dag är ett konstmuseum. Norr om piazzan kan du utforska den storslagna gallerian Galleria Vittorio Emanuele II med världskända designerbutiker. Du kan även investera de pengar du har sparat på att resa med fjärrbuss i en fin souvenir. Men Milano ligger inte bara i framkant när det gäller mode. Teatro alla Scala, som slog upp portarna år 1778, är ett av världens viktigaste operahus och ligger bara en kort promenad från det historiska konstnärsdistriktet Brera. I denna del av staden kan du strosa genom många konstgallerier och boutiquer eller avnjuta en cappucino på något av stadens många caféer. Höjdpunkten för många fjärrbussresenärer är dock ett besök till vid dominikanerklostret Santa Maria delle Grazie där den berömda målningen Den sista måltiden av Leonardo da Vinci kan beskådas.

Milano : Kultur och historia

Milano var under antiken känd under namnet ”Mediolanum”, och blev huvudstad i det västromerska riket och ett viktigt centrum för kristendomen under biskop Ambrosius på 300-talet. Mellan 1200-och 1400-talet styrdes hertigdömet Milano av de två berömda härskande familjerna Visconti och Sforza. Stora delar av staden ödelades under andra världskriget, men många av dagens sevärdheter kunde byggas upp på nytt, så i dag kan Milanos arkitektur från olika århundraden – från gotiken till renässansen – åter upplevas av fjärrbussresenären.

Nattliv i Milano

Milano är inte bara ett paradis för den som uppskattar historia, konst och kultur, utan har också ett livligt nattliv med ett stort utbud av barer och restauranger i varje distrikt. Om du vill uppleva ”Milano da bere”, eller ”Milano genom dryck”, kan du bege dig till de livliga stadsdelarna Ticinese och Navigili söder om den gamla staden. På Milanos kanalbanker vimlar det av kaféer och restauranger, och här kan du bekvämt avnjuta ett glas vin under den sista kvällen innan det bär av hemåt igen med fjärrbussen.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet