Buss till Göteborg

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med bekväma säten, Wi-Fi och eluttag
Vår service ombord

20% rabatt

Upptäck vår rabatt för studenter, seniorer och ungdomar 25 år eller yngre. Upp till 20% rabatt på alla resor inom Sverige.
Läs mer

FlixBus Airport Shuttles är här!

Boka din resa med vår shuttle buss mellan Arlanda flygplats till Stockholm, Örebro eller Västerås.
Läs mer

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Göteborg

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för din resa till Göteborg. Visa upp din digitala biljett för chauffören vid ombordstigning, antingen QR-koden från bekräftelsen på mail eller din appbiljett.
Det är enkelt att resa med din cykel till Göteborg med FlixBus! De flesta av våra bussar är utrustade med cykelhållare baktill, alternativt särskilda skydd i bagageutrymmet för att säkerställa att din cykel transporteras säkert under resan. För mer detaljer kring cykeltransport, kolla in vår guide här. Du hittar också priser för cykeltransport här.
Resenärer under 15 år får rabatterat biljettpris när de reser till Göteborg. Vi räknar ut det bästa priset av tillgängliga priser och rabatter. Läs mer här om vår policy för resor med barn. Barnvagnar får medtas kostnadsfritt vid förbokning.
FlixBus säkerställer tillgängligheten för samtliga passagerare som reser till Göteborg, inklusive personer med nedsatt rörlighet, assistansdjur och gravida. Läs mer om våra tjänster och faciliteter för passagerare med nedsatt rörlighet här.
Upplev komfort ombord våra bussar till Göteborg med bekvämligheter som extra benutrymme, laddningsuttag vid din plats, toalett och gratis Wi-Fi.
Det är enkelt och smidigt att köpa bussbiljett till Göteborg med FlixBus. Boka online på vår hemsida eller i FlixBus-appen för smidig biljettbokning och hantering.
Det finns 3 busshållplatser i Göteborg. Du hittar deras position på kartan här på sidan.
Beroende på din avgångsplats brukar biljetter till Göteborg ligga omkring 89,00 kr. Boka i god tid eller välj att resa på vardagar till Göteborg för att hitta biljettpriser från 59,00 kr med FlixBus. Det är både bekvämt och smidigt att resa med buss och med FlixBus hittar du billiga alternativ till Göteborg.
Vi erbjuder flera olika betalningsmetoder när du köper din biljett till Göteborg; kortbetalning, Swish, PayPal och Google/Apple Pay. N/A Om problem skulle uppstå vid betalning hänvisar vi till vår hjälpsida för betalning.
Du behöver inte oroa dig för att behöva packa lätt när du reser till Göteborg med FlixBus! I din biljett ingår ett handbagage och en stor resväska. Extra bagage eller specialbagage är också möjligt att boka, läs mer om det här.

Upptäck västkustens charmiga stad Göteborg 

Göteborg är Sveriges näst största stad belägen på västkusten – den pittoreska staden där innovativ design, hållbar livsstil och konstnärlig anda ligger i centrum. Hamnstaden kombinerar både modern svensk stil med en rik sjöfartshistoria. Göteborg har ett invånarantal på över en halv miljon och är känd för sin trevliga atmosfär, pittoreska stadsdelar och grönområden. Staden är ett dessutom ett nav av innovation och erbjuder universitet i världsklass med en växande startupanda. Göteborg bjuder också på många mysiga fikaställen, historiska stadsdelar som Haga samt en kärlek för musik och festivaler. 

Varför ska du besöka Göteborg med FlixBus? 

I Göteborg möter innovativ anda den svenska stadsidyllen. Upptäck de varierande stadsdelarna med allt från trendiga butiker i Majorna till populära kaféer på Avenyn. Göteborgs kulinariska scen fokuserar på hållbarhet och lokala råvaror. Upplev den unika arkitekturen på Göteborgs konstmuseum eller varför inte futuristiska Universeum. Göteborgs pittoreska och idylliska skärgård är perfekt för upptäckaren och ligger bara en kort resa bort från stan. Göteborg bjuder på överraskningar runt varje hörn och är definitivt en destination väl värd ett besök. 

När ska man besöka Göteborg 

Sommaren (juni till augusti): På sommaren när dagarna blir längre och temperaturen stiger förvandlas Göteborg till en livlig atmosfär – gatorna vibrerar av energi och det är den perfekta tiden att besöka staden. Slå dig ner på en uteservering, strosa runt på marknader eller ta dig till någon av stadens badplatser. Sommaren är också säsongen för musik- och kulturfestivaler med allt från traditionellt midsommarfirande i början av sommaren till livfulla och sprudlande musikfestivaler ända in i sensommaren. 

Höst (september till november): När sommaren sakta tackar för sig smyger sig hösten på och sprider ett vackert höstlandskap över staden. Göteborg har många grönområden och parker, som Slottsskogen och Trädgårdsföreningen. Dessa platser förvandlas till ett höstdrömland som målas i gult, orange och rött – perfekt för mysiga höstpromenader och instagramvänliga bilder. Det är en dessutom lågsäsong som passar perfekt för den som vill upptäcka staden i lugn och ro; kanske en fika på stadens bästa fik, kombinerat med ett museimaraton och kulturupplevelser. 

Vinter (december till februari): Även vintern i Göteborg kan bjuda på en magisk upplevelse. Under december månad finns flertalet besöksvärda julmarknader i staden som lyser upp gatorna och sprider julmysfaktorn. Liseberg är stadens kända nöjespark som blir till en spektakulär juldestination där julbelysning och festliga dekorationer klär parken.  

Vår (mars till maj): När staden börjar blomstra och ljuset kommer tillbaka igen fylls staden av liv. Säsongen är perfekt för ett besök på Göteborgs botaniska trädgård, som faktiskt råkar vara en av de största i Europa. Vädret är mildare, vilket gör det perfekt för just utomhusaktiviteter som att cykla runt stan eller ta en båttur till närliggande skärgårdsöar. 

Toppattraktioner i Göteborg 

Liseberg nöjespark: En av Skandinaviens topprankade nöjesparker där det inte bara handlar om spännande åkattraktioner; det är en komplett underhållningsdestination. Från berg- och dalbanor och karuseller till konserter och teaterföreställningar – parken har något för alla typer och alla åldrar. Under julsäsongen förvandlas Liseberg dessutom till en magisk julmarknad. 

Göteborgs skärgård: En kort resa med båt eller färja från stadens centrum tar dig till Göteborgs skärgård. Göteborgs skärgårdsöar med klippiga landskap och fiskebyar lämpar sig perfekt för vandring, kajakpaddling eller bara ta en lugn dag på ön. På sommaren väcks skärgården till liv med strandbesökare och båtfolk och under lågsäsongen erbjuder platsen en fridfull vistelse bortom stadspuls och trafik. 

Haga: Denna historiska stadsdel är en av stadens mest charmiga och pittoreska områden. Haga är känt för sina välbevarade träfasader, småbutiker och den berömda Nygatan, full med kaféer och bagerier. Missa inte chansen att prova en gigantisk Hagabulle, som passar perfekt när du är riktigt fikasugen och en bulle i vanlig storlek inte stillar ditt behov. 

Universeum: Universeum erbjuder interaktiva utställningar om teknik, natur och miljö. Platsen har en regnskogszon, ett akvarium och en möjlighet för besökare att lära sig om de senaste vetenskapliga upptäckterna på ett engagerande och interaktivt sätt. 

Göteborgs konstmuseum: Museet är känt för sin omfattande samling av nordisk konst – men visar även verk från hela världen, från 1400-talet till nutid. Museets höjdpunkter inkluderar mästerverk av konstnärer som Edvard Munch och Anders Zorn. 

Slottsskogen: Denna omfattande park är en grön oas mitt i staden. Slottsskogen är idealisk för lugna promenader, picknick eller bara titta på djurlivet. Parken är hem till olika djur, inklusive älgar och sälar och har ett naturhistoriskt museum samt ett zoo för de små. 

Volvomuseet: För bilentusiasterna är Volvomuseet ett måste. Museet skildrar historien om Volvos varumärke, uppvisar bilar, lastbilar och andra fordon samt belyser företagets innovationer inom fordonsdesign och säkerhet. 

Trädgårdsföreningen: En av Europas bäst bevarade 1800-talsparker, känd för sin rosenträdgård med över 4000 rosor från 1900 olika arter. Palmhuset, inspirerat av Crystal Palace i London, är ett sprudlande växthus fyllt med exotiska växter. 

Att ta sig runt i Göteborg 

Det är enkelt att ta sig runt i Göteborg tack vare ett effektivt kollektivtrafiksystem. Västtrafik driver stadens spårvagnar, bussar och färjor och förbinder alla stora sevärdheter. Spårvagnsnätet är det mest omfattande i norra Europa och ger samtidigt ett naturskönt och bekvämt sätt att utforska staden. Biljetter kan enkelt köpas i Västtrafik-appen eller i biljettautomater.  

Mat och dryck i Göteborg 

Göteborg erbjuder ett smörgåsbord av smaker. Här kan du njuta av allt från klassiska bakverk på stadens många kaféer till riktigt goda räkmackor och festmåltider. Längs Avenyn hittar du många restauranger och kaféer. Om du känner dig extra äventyrlig (eller du redan är en inbiten surströmmingsfantast) kan du även prova på surströmming på utvalda restauranger.  

Nattliv och underhållning i Göteborg 

När solen går ner vaknar Göteborgs nattliv. Avenyn är stadens hjärta när det kommer till nattliv, med ett brett utbud av barer, klubbar och restauranger. Stadens kulturkalender är dessutom packad med evenemang – från Göteborgs filmfestival till jazzkonserter. För ett unikt sätt att förgylla kvällen rekommenderar vi även att ta en båttur längs stadens kanaler. 

Upptäck resemöjligheter för Göteborg

Upptäck prisvärda bussresor till och från Göteborg

Är du på jakt efter budgetvänliga resor med buss till och från Göteborg? Då har du hittat helt rätt! Hitta förbindelser från Göteborg med biljetter från endast 59,00 kr. Planera i tid för att spara mer. Det finns 3 hållplatser utspridda i Göteborg för att underlätta starten på ditt reseäventyr. Upptäck Göteborg via våra olika hållplatser – det finns 3 hållplatser i Göteborg som du enkelt kommer åt . Du har möjligheten att resa från 60 olika städer. Ta dig en titt på FlixBus linjenät för att hitta fler förbindelser nära dig!

Varför välja att resa med FlixBus till och från Göteborg?

FlixBus ger dig en oslagbar kombination av prisvärda och bekväma resor till och från Göteborg. Res bekvämt med gratis Wi-Fi och laddningsuttag vid din plats. Du kan dessutom uppgradera din reseupplevelse genom att reservera önskad sittplats under bokningen. I din biljett ingår både ett handbagage och en stor resväska. Jämfört med att åka bil eller flyga är kollektivt resande med buss faktiskt ett av de klimatsmartaste sätten att resa på. Du har även möjlighet att bidra till din miljöpåverkan genom att klimatkompensera din resa med FlixBus!

Boka din bussbiljett från Göteborg

Det är bus(s)enkelt att köpa biljett med FlixBus. Du kan välja att boka din biljett online eller i FlixBus-appen med några få klick. Du erbjuds flera olika betalningsmetoder: kort, Swish, PayPal, Google Pay och Apple Pay. N/A.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet