Buss från och till Rostock

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Rostock

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Rostock busscentral

Tillbaka till alla destinationer

Välj mellan över 2 500 resmål i 37 länder.

Utforska kartan
Rostock: Snabbinfo
Städer med direkta förbindelser

30

Antal busshållplatser

1

Land

Tyskland

Klimatsmart resande?

Ja

Saker att göra i Rostock

Allmän information om Rostock

Rostock har en 800-årig historia och är samtidigt en modern stad. Staden är centralort för nordöstra Tysklands badorter. Bara tjugo kilometer från centrum finns Östersjöstranden i Warnemünde, en av Rostocks stadsdelar. Om du har rest med fjärrbuss till hållplatsen i stadens centrum kan du beundra de historiska byggnaderna i tegelgotik som är typiska för Hansastaden, och som påminner om stadens rika historia. Under en rundtur till fots kan du få en uppfattning om hur väl befäst Rostock stad var en gång i tiden genom den delvis bevarade stadsmuren och portarna, och sedan kan du ta en vilopaus vid vallgravarna bredvid Kloster zum Heiligen Kreuz.

Sevärdheter i Rostock

Förutom Rostocks historiska attraktioner, såsom den evangelisk-lutherska Mariakyrkan från 1400-talet, det gotiska rådhuset och det tredje äldsta universitetet i Tyskland, grundat 1419, är stadens hamn en av de viktigaste anledningarna att resa med fjärrbuss till Rostock. Hamnen, handels- och transportnavet under medeltiden och tidig modern tid, är i dag främst ett shoppingstråk och används av utflyktsbåtar. I Rostocks moderna hamn ser det helt annorlunda ut: Här lägger färjor och kryssningsfartyg till och ut, och lastfartyg lastas med internationellt gods från de otaliga lyftkranarna. Om du inte vill bege dig till vattnet men ändå vill komma utanför staden, har du möjlighet att göra vandringar över den närbelägna Rostockheden innan du fortsätter resan med fjärrbuss eller båt.

Rostock : Kultur och historia

Om du vill ha förslag på aktiviteter för en regnig dag i Rostock kan stadens konsthall vara ett intressant alternativ. Samtida verk av lokala och internationella konstnärer finns utställda i varierande utställningar och kan ses med eller utan guide. Om du vill fördjupa dig i historien kring din fjärrbussdestination kan du göra ett besök vid något av Rostocks många monument. Katharinenstift, till exempel, uppvisar en ovanlig blandning av stadens historiska och moderna sida. Detta tidigare franciskanerkloster från 1200-talet har genomgått en omfattande renovering och utökas med ett modernt byggnadskomplex. I dag finns här inga munkar, utan byggnaden fungerar som högskola för musik och teater.

Nattliv i Rostock

I egenskap av universitetsstad kan Rostock erbjuda sina studenter och gäster ett varierat nattliv inte bara på helgerna. I Studentenkeller kan du redan på onsdagar få specialpriser på dryck och njuta av varierad musik. Vill du avnjuta levande musik och en öl för att avsluta dagen är det värt att ta en titt på programmet till klubben M.A.U före din fjärrbussresa till Rostock. Här kanske du stöter på din favoritkonstnär.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet