Buss från och till Rostock

Bekväma säten

Våra bussar är utrustade med stora och bekväma säten, en toalett, wi-fi och eluttag.
Vår service ombord

Hälsa och säkerhet

Skydda dig själv och andra när du reser med oss.
Läs mer

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Rostock

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Vanliga frågor

Det finns olika sätt att ta sig till Rostock men att resa med buss har många fördelar. Genom att resa med FlixBus kan du spara pengar på resekostnaden tack vare våra prisvärda bussbiljetter, dessutom gör du ett klimatsmart val genom att resa kollektivt!
Det är enkelt att köpa bussbiljett till Rostock med FlixBus: Köp din biljett på vår hemsida genom att välja avgång- och ankomstort och önskat datum för avfärd. Du kan även fynda billiga bussbiljetter genom att ladda ner FlixBus-appen gratis, därmed har du också din biljett nära till hands.
Det finns 1 busshållplats i Rostock. Du hittar den på kartan på den här sidan.
Att resa med buss är ett av de smidigaste sätten att resa och med FlixBus reser du billigt till Rostock! Beroende på var du reser ifrån, biljetter till Rostock kostar i genomsnitt 79,00 kr, men om du bokar i förväg eller under veckan kan du få biljetter med FlixBus tillRostock från 69,00 kr!
Det är enkelt att använda din FlixBus-biljett för att åka tillRostock! Om du har en e-biljett visar du bara upp QR-koden som finns i mejlet eller på PDF-biljetten. Om du bokade din biljett i FlixBus-appen, hittar du din biljett i biljettavsnittet. Du behöver inte skriva ut biljetten, visa upp biljetten med QR-koden för föraren för att checka in och gå ombord på bussen. Luta dig tillbaka och ha en trevlig resa.
Du kan reservera sittplats på resan till Rostock under bokningsprocessen. I mån av tillgänglighet kan du välja bland olika sittplatskategorier, t ex panorama - för en bättre sikt under din resa, bordsplats - för mer komfort samt sängplats - perfekt för en avkopplande resa. Kolla in vår prislista för platsreservation för mer information.
Vi erbjuder olika säkra betalningsmetoder. Du kan t ex betala med kort, Swish, Apple/Google Pay, Paypal och mer. När du går vidare till betalningssidan ser du de olika alternativen du kan välja mellan. Om problem med betalningen uppstår, kolla in vår hjälpsida om betalningar. Du kan också köpa din biljett ombord eller hos ett biljettombud.
Boka din bussbiljett till Rostock från så lite som 69,00 kr. Din biljett köper du enklast på hemsidan eller i appen. Boka i tid för att få bästa pris!

Saker att göra i Rostock

Allmän information om Rostock

Rostock har en 800-årig historia och är samtidigt en modern stad. Staden är centralort för nordöstra Tysklands badorter. Bara tjugo kilometer från centrum finns Östersjöstranden i Warnemünde, en av Rostocks stadsdelar. Om du har rest med fjärrbuss till hållplatsen i stadens centrum kan du beundra de historiska byggnaderna i tegelgotik som är typiska för Hansastaden, och som påminner om stadens rika historia. Under en rundtur till fots kan du få en uppfattning om hur väl befäst Rostock stad var en gång i tiden genom den delvis bevarade stadsmuren och portarna, och sedan kan du ta en vilopaus vid vallgravarna bredvid Kloster zum Heiligen Kreuz.

Sevärdheter i Rostock

Förutom Rostocks historiska attraktioner, såsom den evangelisk-lutherska Mariakyrkan från 1400-talet, det gotiska rådhuset och det tredje äldsta universitetet i Tyskland, grundat 1419, är stadens hamn en av de viktigaste anledningarna att resa med fjärrbuss till Rostock. Hamnen, handels- och transportnavet under medeltiden och tidig modern tid, är i dag främst ett shoppingstråk och används av utflyktsbåtar. I Rostocks moderna hamn ser det helt annorlunda ut: Här lägger färjor och kryssningsfartyg till och ut, och lastfartyg lastas med internationellt gods från de otaliga lyftkranarna. Om du inte vill bege dig till vattnet men ändå vill komma utanför staden, har du möjlighet att göra vandringar över den närbelägna Rostockheden innan du fortsätter resan med fjärrbuss eller båt.

Rostock : Kultur och historia

Om du vill ha förslag på aktiviteter för en regnig dag i Rostock kan stadens konsthall vara ett intressant alternativ. Samtida verk av lokala och internationella konstnärer finns utställda i varierande utställningar och kan ses med eller utan guide. Om du vill fördjupa dig i historien kring din fjärrbussdestination kan du göra ett besök vid något av Rostocks många monument. Katharinenstift, till exempel, uppvisar en ovanlig blandning av stadens historiska och moderna sida. Detta tidigare franciskanerkloster från 1200-talet har genomgått en omfattande renovering och utökas med ett modernt byggnadskomplex. I dag finns här inga munkar, utan byggnaden fungerar som högskola för musik och teater.

Nattliv i Rostock

I egenskap av universitetsstad kan Rostock erbjuda sina studenter och gäster ett varierat nattliv inte bara på helgerna. I Studentenkeller kan du redan på onsdagar få specialpriser på dryck och njuta av varierad musik. Vill du avnjuta levande musik och en öl för att avsluta dagen är det värt att ta en titt på programmet till klubben M.A.U före din fjärrbussresa till Rostock. Här kanske du stöter på din favoritkonstnär.

Bussar till Rostock

Hitta de billigaste bussresorna till Rostock

För billiga biljetter till Rostock finns inget bättre sätt att resa än med FlixBus. Det finns 271 resmål i Germany och du kan även resa till många andra länder. Så oavsett var du reser ifrån, kan du ta dig till Rostock. Det är bus(s)enkelt att köpa bussbiljett till Rostock med FlixBus. Biljetter till Rostock startar från 69,00 kr men lågprisbiljetterna är begränsade! Se till att alltid boka din biljett i god tid och välja mindre populära restider om möjligt. Glöm inte att ladda ner FlixBus-appen för att kunna fynda bästa priserna, hantera din bokning och få reseuppdateringar i realtid. Med appen reser du lättare, all information på samma ställe och inget papperstrassel: visa upp biljetten för föraren, sätt dig på din plats och luta dig tillbaka.

Därför är FlixBus till Rostock ett bra val

Res till Rostock med FlixBus, det blir inte enklare än så! Med 34 förbindelser med buss till Rostock, kan du resa från både när och fjärran. Oavsett var du reser ifrån, är det enkelt att boka din resa till Rostock. Boka din biljett hos våra biljettombud, ombord på bussen, på hemsidan eller i FlixBus-appen. Du kan välja din önskade betalningsmetod, t ex kort, Swish, Paypal eller Apple/Google Pay. Dessutom när du reser till Rostock med FlixBus gör du ett klimatsmart val. Vi har som mål att bli 100 % klimatneutrala i framtiden och du kan hjälpa oss att uppnå det genom att klimatkompensera för dina koldioxidutsläpp när du bokar din biljett.

Ombordtjänster

Är du redo att boka din resa till Rostock? Glöm inte att reservera din sittplats i förväg för att få den bästa reseupplevelsen! Beroende på vad som finns tillgängligt på just din resa, kan du välja mellan kategorierna Classic, Bordsplats, Panorama eller boka en extraplats bredvid för mer utrymme. Vi erbjuder också generöst med bagageplats, varje resenär får ta med ett handbagage och en resväska som ingår i biljetten. Sist men inte minst, luta dig tillbaka och koppla upp dig på vårt gratis Wi-Fi. Nä du behöver ladda din enhet har du uttag vid din plats och när nöden kallar finns toalett ombord.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet