Fira nyår med FlixBus!

Resor under Covid-19

Observera att på grund av rådande pandemi, har vi reducerat vårt bussnät och vissa destinationer kanske ej finns bokningsbara för tillfället. Om du planerar att resa under nyår ber vi dig hålla dig uppdaterad på gällande rese- och hälsokrav i landet du reser inom eller till. Mer information hittar på Folkhälsomyndighetens hemsida och på reopen.euroa.euLäs gärna mer på vår sida om resor under pandemin.

Letar du efter bästa staden att fira nyår på?

Precis som varje år, tar året slut och ett nytt år följer! Ett nytt år med nya äventyr, utmaningar, upplevelser och lärdomar

Kanske känner du för att åka bort över nyår och fira någon helt annanstans? Ta med dina vänner och res till en ny ort där ni tillsammans kan äta god mat, titta på fyrverkerier i alla dess färger och former, medan ni skålar in det nya året tillsammans!

Färgglada fyrverkerier över en stor byggnad i Barcelona

Visste du att…

Förr trodde man mycket på övernaturliga krafter och att de var som starkast just kring årsskiftet. För att förhindra att de togs med till nästa år och bringade olycka, skulle man smälla för att få bort dem. Då gjordes det med bössa, som senare blev till smällare och raketer – som idag är vackra och färgglada fyrverkerier! 

Åk till huvudstaden och fira nyår med vännerna! Lyxa till det med lyxig nyårsmiddag på restaurang, se fyrverkerier och avsluta sedan med en sprakande nyårsfest på någon av de många nattklubbarna i Stockholm. 

Blå-gula fyrverkerier över vattnet

Fira nyår i Stockholm

Varje år avfyrar Stockholms stad fyrverkerier från en plats mitt i city - oftast runt vattnet och vid Skeppsbron.

Bra platser att se fyrverkerier på är bland annat uppe på Skinnarviksberget, Vanadislunden eller Observatorielunden.

Vi har många busslinjer från flera håll i landet som går till Stockholm. Boka din bussresa till Stockholm till nyårsfirandet!

Folk som står och ser på fyrverkerier på himlen

Fira nyår i Göteborg

I Göteborg hittar du självfallet riktigt bra nyårsfirande, vare sig du vill fira med vänner hemma, gå ut och festa på någon av nattklubbarna, eller slå på stort och beställa ett nyårspaket med hotell, supé och hela faderuttan!

Redan kl 17 avfyrar Göteborgs-Postens sin årliga fyrverkerishow från Kvillekajen, perfekt innan nyårsmiddagen.

Du ser fyrverkerierna som bäst antingen från kajen på andra sidan vid Göteborgsoperan, från Göta älvbron eller på höjden från Ramberget eller Masthuggskyrkan.

Rosa och vita fyrverkerier

Fira nyår i Malmö

Res till södra Sverige och fira nyår i Sveriges tredje största stad, Malmö! I år har den officiella fyrverkerishowen flyttat från Operan till Norra hamnen. 

FlixBus stannar vid Norra Vallgatan, varifrån du enkelt kan gå upp riktning Västra Hamnen. Här kan du se årets färgsprakande show, som utlovats bli mer spektakulär än andra år!

Norrsken på himlen en mörk kväll

Fira nyår i Norrland

Åk upp till Norrland för ett riktigt vintrigt nyårsfirande! Kombinera uppfriskande längdskidåkning på dagen med mys framför en sprakande brasa på kvällen. I Norrland är det inte bara fyrverkerierna du har att se fram emot på himlen, en kall och klar kväll kanske du även får chansen att se norrsken!

Funderar du kanske på att åka lite längre bort mot de höga fjällen och bästa skidbackarna? Fira nyår i Alperna! Hitta din Alperna-destination här

Fyrverkerier över Köpenhamn

Fira nyår i Köpenhamn

Om du vill anamma den danska traditionen och bokstavligen hoppa in i det nya året, varför inte ta en tur till Köpenhamn? I Köpenhamn är det livligt ute på stan på nyårsafton. Här är det tradition att se drottningens nyårstal på TV kl 18:00 och sedan kan festen officiellt inledas! I Köpenhamn hittar du många barer, klubbar och restauranger - så att du kan ta det som passar dig!

En annan tradition i grannlandet är att vid tolvslaget äta kranskaka (kransekage)! Utöver kakätande, så kan du självfallet gå ut och se fyrverkerierna spraka. Normalt brukar folk samlas på Rådhusplatsen där rådhusklockorna slår in det nya året samtidigt som fyrverkerierna avfyras. Dronning Louises Bro på Nørrebro eller Tivoli är också kända platser att samlas på.