Buss från och till Bryssel

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.
Läs mer här

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.
Läs mer här

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.
Gå till FlixTrain.se

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.
Bussresa och miljö

På den här sidan


Busshållplatser i Bryssel

Notera att din biljett visar korrekt och uppdaterad adressinformation.

Tillbaka till alla destinationer

Saker att göra i Bryssel

Allmän information om Bryssel

Bryssel är mest känt som säte för ett flertal institutioner, exempelvis NATO, EU och Eurocontrol. Staden med sina 178 000 invånare har förstås också annat att bjuda på! En resa med fjärrbuss till Bryssel är en kulinarisk upplevelse, med bland annat praliner från stadens den berömda Maîtres Chocolatiers och de kända belgiska ”frittenbuden”, där man säljer pommes frites. Här finns också ett brett utbud av moderiktiga smycken och månge livliga barer, som gör din bussresa verkligt minnesvärd!

Sevärdheter i Bryssel

Den som är oförberedd blir kanske lite generad av att se Manneken Pis för första gången. Men den lilla kissande figuren är inte alls någon konstnärlig provokation, utan en av Bryssels viktigaste symboler. Även för den vill lära sig nya saker på sin fjärrbussresa kan vi varmt rekommendera Bryssel. Atomium är stadens världsberömda landmärke. Den imponerande bollformade skulpturen avbildar en järnmolekyl förstorad 165 miljarder gånger. Den invigdes vid världsutställningen 1958. Alldeles intill skulpturen kan man upptäcka ett Europa i miniatyr. ”Mini-Europa” är en liten park där man kan se de mest kända städerna i Europa i skala 1:80. Det finns alltså massor med underhållningsmöjligheter för dig som fjärrbussresenär.

Bryssel : Kultur och historia

Enligt legenden grundades Bryssel på 500-talet, men det första skriftliga omnämnandet är från år 977. Det var först 1229 som staden Bryssel fick sina stadsrättigheter, och den är därmed en av de yngsta europeiska huvudstäderna. År 1531 blev Bryssel slutligen huvudstad i Bourgogne. Under de följande århundradena regerades Bryssel av flera olika stater. År 1958 hölls världsutställningen i Bryssel och stadens landmärke, Atomium, skapades. Under de följande åren blev Bryssel tack vare sin språkliga mångfald och sitt centrala läge säte för många stora internationella institutioner och dessutom EU:s inofficiella huvudstad.

Nattliv i Bryssel

Även för den fjärrbusspassagerare som uppskattar nattliv och festande är Bryssel det rätta resmålet. Belgien är världsberömt med sina 500 olika ölsorter. Många små bryggerier och pubar inbjuder dig att uppleva den belgiska ölkulturen. Dessutom finns det massor med nattklubbar som erbjuder något för varje musiksmak. Däribland kan man nämna Fuse, en av de bästa nattklubbarna i Bryssel, med världsberömda DJ:s. I kvarteren Marolles och Saint-Gilles återfinns största delen av Bryssels nattliv.


Ombordtjänster erbjuds i mån av tillgänglighet