Om du upplever problem på den här webbplatsen får du gärna ringa +46 8 124 116 00 eller använda FlixBus Google Assistant-appen.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Buss från och till Östersund

FlixTrain

FLIXTRAIN ÄR HÄR!

Våra gröna tåg är här och du kan nu boka din tågresa mellan Stockholm och Göteborg.

Gå till FlixTrain.se

Säkerhetsåtgärder

Höga hygienstandarder och nya säkerhetsrutiner säkerställer trygga och bekväma resor.

Läs mer här

Resor under Covid-19 pandemin

Se uppdaterad information om våra tjänster och vårt nätverk.

Läs mer här
åra effektiva bussar har ett dokumenterat lågt koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.

Res miljövänligt

Våra effektiva bussar har dokumenterat låga koldioxidutsläpp per passagerarkilometer.

Bussresa och miljö

Om du gillar skiddestinationer, kanske en av dessa städer är något för dig:

Saker att göra i Östersund

Fakta om Östersund

Österstund är en stad i de norra delarna av Sverige som av många anses vara något av regionens huvudstad. Här bor cirka 50 000 personer och varje år flockas turister hit, såväl vinter- som sommartid, tack vare närheten till fjällen och stora naturupplevelser.

I och med stadens nordliga läge, kan du förvänta dig kallare temperaturer under de större delarna av året, men vädret i Östersund levererar även solsken och blå himmel. Östersund är helt enkelt staden för alla som vill uppleva det bästa av vad Norrland har att erbjuda i form av såväl stad som natur.

Vad kan man göra i Östersund

Här finner du alltid någonting roligt att göra, vare sig du gillar musikupplevelser, historia, kultur eller natur. Om vintern går det utmärkt att ta sig till någon av de lokala skidbackarna och på sommaren är fjällvandring en stor hit. Mer centralt i Östersund hittar du vackra och historiskt viktiga stadsdelar, arkitektur och rolig shopping i någon av de många udda butikerna som finns här. Ett besök i Östersund kommer inte att göra dig besviken, eftersom lokalbefolkningen gärna hjälper dig med allt du behöver veta när du upplever staden på nära håll.

Sevärdheter

Det finns många sevärdheter i Östersund. Staden grundlades inte förrän år 1786, men bjuder ändå på flertalet spännande måsten vid ett besök. Här finns exempelvis Jamtli som är ett historieland, museum och en marknad i ett. Det är med andra ord en plats du kan räkna med att spendera ett flertal timmar på.

Här finns också Östersunds skidstadion där många viktiga tävlingar inom längdsport har avgjorts, liksom spännande möjligheter att kanske se någon av våra svenska stjärnor tävlingsträna. Vem vet, kanske kan du ta med dig en autograf hem från ditt besök i Östersund.

För en annorlunda upplevelse kan du också ta dig till Locknekratern eller varför inte göra ett besök på Frösö Zoo där både stora och små kan ha roligt tillsammans. Missa heller inte ett besök i Stora kyrkan, en imponerande plats för alla som uppskattar intressant arkitektur och historia i ett.

Detta är en stad som till stor del handlar om naturen som sevärdhet. Samtidigt har Östersund mycket att erbjuda för alla som besöker staden, oavsett ålder och vilka intressen man har. Du kommer inte att ångra ditt besök här vare sig det är vinter- eller sommartid.

Mat & dryck

Det går utmärkt att äta gott i Östersund om du befinner dig i staden. Mitt i centrum finns trevliga restauranger från alla möjliga delar av världen, så oavsett om du är intresserad av asiatiskt, italienskt eller varför inte svenskt så går det att hitta någonting för dig.

Restauranger i Östersund är välkända för att ha trevlig personal och de bjuder gärna på rätter som har lokal anknytning. Prova gärna lokal husmanskost när du går på restaurang här. En annan positiv del med att uppleva restaurangnäringen i Östersund är att många restauranger ligger i historiskt intressanta byggnader, vilket gör din måltid till en historisk resa på en och samma gång som du får avnjuta god mat.

Östersund och regionen runt omkring staden är välkänd för att dra till sig stjärnkockar som lagar mat på mycket hög nivå. Under din vistelse får du inte missa chansen att avnjuta den bästa maten som landet har att erbjuda, men tänk på att boka i förväg. Det är ofta svårt att få en plats i sista stund på de allra bästa krogarna, men maten kommer alltid att vara väl värd väntan. Detta kan helt enkelt bli din bästa upplevelse på hela resan om du älskar mat.

Nattliv

Nattlivet i Östersund har på senare år gått från att vara relativt lugnt till att bli långt mer levande. Idag går det utmärkt att njuta av allt som Östersund har att erbjuda även efter mörkrets intåg. Håller du dig till stadens centrala delar, kommer du enkelt att kunna gå en trevlig barrunda eller varför inte njuta av en skön vinbar när du ändå är igång. Det finns helt enkelt många trevliga alternativ för dig som föredrar en lugnare nattlivsmiljö än vad de stora barerna erbjuder. Allt handlar om att hitta just din favorit att återkomma till.

Söker du efter nattklubb i Östersund, hittar du bland annat Marite‘ och O’Learys, som båda är populära ställen på helgerna, där du kan parta långt in på småtimmarna. För en annorlunda upplevelse kan du också ta dig till Arctura som är Östersunds högst belägna restaurang. Ta en drink i baren och njut av utsikten från 55 meters höjd.

Vare sig du vill dansa eller bara ha en lugn kväll ute finns det med andra ord någonting för alla som vill uppleva Östersund på nattetid. Så missa inte chansen att bege dig ut i nattlivet när du gör ett besök i staden nästa gång.

Shopping

Östersund shopping ger dig massor av skojiga upplevelser och tid att spendera. Här kan du njuta av allt från små butiker där du kan botanisera i timmar, till en stor galleria där många butiker ryms under ett och samma tak.

Den bästa shoppingen i Östersund hittar du i Kärnan Östersund eller Mittpunkten, som båda är stora gallerior väl värda ett besök.

Shopping i Östersund handlar också till stor del om lokalt hantverk så ta alltid chansen att gå in om du passerar en av de många trevliga butikerna som erbjuder just detta.

Du får självklart heller inte missa ett besök hos stadens stolthet – ÖFK. ÖFK-butiken erbjuder allt du kan tänka dig för fans av stadens fotbollslag. Här hittar allt möjligt i form av mössor, halsdukar, koppar och snygga huvtröjor. Du kan dessutom lära dig mer om ÖFK:s spännande historia. Butiken är med andra ord väl värd ett besök för alla fotbollsälskare som besöker Östersund. Perfekt också att ta en souvenir med dig hem till någon som inte fick chansen att följa med till Östersund just denna gång.